Houten ramen in alle mogelijke maten

Hebt u bij het bouwen van uw huis of bij de aankoop rekening gehouden met het formaat van uw ramen? Waarschijnlijk niet. U gaat er toch van uit dat u uw houten ramen op maat kan bestellen? Terecht, maar toch is dit niet bij iedere leverancier het geval. Bij Chassisshop.be kan u gelukkig wel rekenen op maatwerken.

Hoewel we mikken op de zelfplaatser kunnen we deze zelfs op voorhand bij u komen opmeten indien u dat wenst. Het opmeten van houten ramen is immers een precies werkje en uw raam moet natuurlijk passen.

Hou er rekening mee dat (in de meeste gevallen) houten ramen achter de buitenmuur worden gemonteerd, indien er ook een binnenmuur is. Indien er geen binnenmuur aanwezig is worden houten ramen meestal tussen de muren gemonteerd.

Laten we er even vanuit gaan dat u uw houten ramen achter de buitenmuur gaat monteren, dan gaat u als volgt te werk:

1. Controleer of de dorpel waterpas ligt.

2. Meet bij de buitenmuur de breedte tussen de stenen op 3 plaatsen. Neem de grootste breedte.

3. U heeft nu de dagmaat. Voor plaatsing achter de buitenmuur telt u bij de dagmaat 5 centimeter op. Nu heeft u de breedtemaat van het raam. Dit is in principe de maat die u laat fabriceren.

4. Meet bij de buitenmuur de hoogte tussen de vensterbank en de stenen op 3 plaatsen. Neem hier de grootste hoogte.

5. Voor plaatsing achter de buitenmuur telt u bij de dagmaat 2,5 centimeter op. Ook deze maat laat u bij ons in productie gaan.

6. Het raam wordt dus effectief groter dan de dagmaten van uw buitenmuur. Op deze manier overlapt het raam mooi uw buitenmuur. Door de voeg tussen de buitenmuur en het houten raam met kit af te werken maakt u het waterdicht.

Kan u advies gebruiken bij het opmeten van uw houten ramen. Aarzel dan niet ons te contacteren.

Op zoek naar een groene en duurzame oplossing ?