Denk hout, Denk groen!

Hout is één van de weinige bouwmaterialen dat van nature hernieuwbaar is. Houten ramen en deuren hebben bovendien weinig bewerkingen nodig en worden vaak ook lokaal geproduceerd. Wij kiezen alvast voor Belgische kwaliteit, net om onze ecologische voetafdruk nog meer te beperken.

Pensez bois, pensez vert

Ook over de spuittechnieken hoeft u zich geen zorgen te maken. Al onze houten ramen en deuren worden met de nieuwste technieken onder handen genomen. Het kleuren gebeurt op een ecologisch verantwoorde manier en er komen geen schadelijke stoffen vrij. Door te kiezen voor houten ramen en deuren kiest u voor een product met een constante kwaliteit dat jarenlang meegaat.

Hou er ook rekening mee dat houten ramen en houten deuren een uitstekende isolatie bieden. Zo kan u stevig besparen op uw energiekosten, want hout is een natuurlijke vocht- en warmteregelaar. We hoeven u vast niet te vertellen dat een verlaagd energieverbruik ook weer goed is voor het milieu.

Wij kiezen resoluut voor duurzame houten ramen

Voor onze houten ramen kiezen we al jaren voor Emac, een referentie in houten ramen. Niet alleen staat deze fabrikant garant voor hoogtechnologische houten ramen, ook duurzaamheid dragen ze er hoog in het vaandel. De ramen zijn dan ook stuk voor stuk geschikt voor lage-energie en zelfs passieve woningen. Het hele productieproces van de houten ramen is in eigen handen en de hoogste milieunormen worden gehanteerd. Heel wat certificaten garanderen een duurzame productie. Een bijkomende zekerheid.

Welke houten ramen zijn er beschikbaar?

  • Meranti - Dark Red Nemusu - hardhout - PEFC

Ben je te vinden voor een warme tint hout dan zal deze roodbruine, rozebruine houtsoort uit Zuidoost-Azië ongetwijfeld in de smaak vallen. De kleurnuances zorgen ervoor dat geen twee houten ramen gelijk zijn en een bijzondere uitstraling. Meranti hout komt overal in huis tot zijn recht, van deuren over ramen tot plinten en trappen. Ook voor houten ramen buiten hebben we meranti ramen in de aanbieding. Wij selecteren voor onze houten ramen alvast net die meranti houtsoorten die geschikt zijn voor buitenschrijnwerk.

Al het door ons gebruikte hout voor onze houten ramen is PEFC-gecertificeerd. Zo ben je er zeker van dat al het hout afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.

  • Sapeli Mahonie FSC gevingerlast kozijnhout

 

Onze kozijnen? Die voldoen stuk voor stuk aan de hoogste kwaliteit en maken we veelvuldig gebruik van Sapeli Mahonie FSC® gevingerlast kozijnhout. Dit hout halen we in Vianen en werd op een duurzame manier geproduceerd.

Het voordeel van gevingerlast hout? Ongetwijfeld de rechtheid en stabiliteit. Bij onze fabrikant worden bovendien enkel de beste houtelementen gebruikt voor de KOMO-gecertificeerde kozijnen. Een certificaat uit de bouw dat kwaliteit garandeert.

Dit hout is nog net een tikkeltje duurzamer dan meranti en werkt ook nog eens brandvertragend. Je kiest dus niet enkel voor duurzaamheid maar ook voor veiligheid. Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen in Congo en Kameroen die regelmatig aan controles onderworpen worden.

 

  • Eik (hardhout) - FSC

Eik is een klassieker en valt niet weg te denken uit ons gamma duurzame houten ramen. Heel wat van onze ramen worden gemaakt uit eik. Ook hier is alle hout van een FSC-keurmerk voorzien.

Waarom bewust kiezen voor houten ramen met FSC-keurmerk?

Omdat FSC garant staat voor verantwoord bosbeheer. Ecologie, economie en sociale aspecten gaan daarbij handen in hand. Enkele producten die aan de hoogste normen voldoen krijgen dit keurmerk, waardoor u op uw beide oren kunt slapen. Een onafhankelijke organisatie zorgt voor een doorgedreven controle en opvolging. Door bewust te kiezen voor hout met dit certificaat draag je je steentje bij aan een duurzame wereld. Bovendien kan je ook zeker zijn van de arbeidsomstandigheden.

Kies voor hout, kies voor de toekomst

Geen materiaal dat duurzamer is dan hout. Dit natuurlijke product staat garant voor kwalitatieve houten ramen die jaren meegaan. Grasduin zeker eens in ons ruim aanbod houten ramen en weet dat deze allemaal op een ecologisch verantwoorde manier geproduceerd zijn. Weet trouwens dat deze certificaten het hout trouwens niet duurder maken. Kies bewust voor hout en geniet niet enkel van prachtige houten ramen, maar ook van een goed gevoel.

Op zoek naar een groene en duurzame oplossing ?